icon_positive
  • 9001
  • aita
  • Carlson Travel
  • Türsab

Genel Bilgiler

Bu sayfada yeralan bilgiler Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları için geçerlidir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamalarıyla ilgili en güncel bilgiye T.C. Dışişleri Bakanlığı'nın web sitesinden ulaşabilirsiniz. (www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamaları.tr.mfa).

Tüm vize başvurularında dikkat edilmesi gereken önemli hususlar :

  • Pasaportun 2. sayfasındaki "Hamilinin imzası" kısmı imzalı olmalıdır.
  • Pasaportun geçerlilik süresinin en az altı ay olması gerekmektedir.
  • Dışişleri Bakanlığı'nın konsolosluklara gönderdiği genelge ile pasaportların yalnız "vizeler" yazan bölümüne vize basılmaktadır. Döviz ve gümrük kayıtları ve açıklamalar yazan bölümlere vize basılmamaktadır. Bu nedenle vize sayfaları dolu olan pasaportların yenilenmesi gerekmektedir.
  • Tüm başvurularda vize formunun eksiksiz doldurulmasına ve imzalanmasına, vize formu ile birlikte talep edilen fotoğrafın son dönemde (son 6 ay içerisinde) çekilmiş olmasına özen gösterilmelidir.
  • SSK işe giriş belgelerinde SSK onay damgasının net olmasına dikkat edilmelidir.
  • Konsolosluklar vize başvurusu sırasında kişilere göre standart evrakların dışında farklı evrak taleplerinde de bulunabilir.

 

Vize başvularınız ve güncel başvuru koşullarını öğrenmek için vize@vistatourism.com adresiyle irtibata geçiniz.